Necessitats del Barri Morera

En aquest llistat us presentem les necessitats del barri que li hem presentat  al regidor del districte per tal que les tinguin en compte alhora de fer millores a la Morera. Ens agradaria que ens féssiu arribar altres necessitats que detecteu i/o suggeriments. Ho podeu fer en l’apartat de comentaris d’aquest mateix article o bé enviant un correu a l’a.v.v. o venint qualsevol dimecres o dijous de 18h a 20h.
ENTRE TOTS MILLOREM EL BARRI!

 1. El carrer Cerdanya es veu afectat per l’aparcament inadequat dels camions de la neteja de l’ajuntament de Badalona. Aquest fet afecta a nivell de seguretat , de mobilitat , així com d’higiene , neteja i d’impacte mediambiental.
 2. La il·luminació al barri ,
  1. En general és pobra, però sobretot (Avda. Bac de Roda, Avda.Morera, carrer Ferrer i Bassa, Torrent de la Font ( la part tocant al turó on hi ha escales ).
  2. S’hauria de retirar uns fanals que estan trencats en  l’entrada del centre Cívic a Jaume I el  Conqueridor.
  3. Hi ha un fanal trencat que s’hauria d’arreglar C/Astúries cantonada Torrent de la Font.
 3. Infants i Joves
  1. Els parcs infantils estan poc cuidats  i alguns com el de la Pça Enric Morera és molt perillós, per com està dissenyat i perquè es colen motos i cotxes per  la vorera interna.
  2. No hi ha cap zona esportiva: es podria fer pati obert del Salvador Espriu.
  3. Manquen taules de ping –pong , cistelles, …el biciparc de les Guixeres tampoc està  cuidat.
  4. Es podrien situar diferents punts de Zones de FREEWIFI
 4. En relació a LA MOBILITAT
  1. Trobem moltes voreres no adaptades , però el pitjor són les que tenen pintat pas de zebra i en canvi no tenen la baixadeta :Exemple: C/Sant Agustí, cantonada Montalegre amb Dipòsit. Al mig de l’Avda.Bac de Roda.
  2. Vorera gens adaptada : C/Jaume I el conqueridor amb carrer Pirineus i Reina Elisenda (és una vorera molt alta, i just  la del davant és molt estreta. Entre una cosa i l’altra fa que moltes persones grans , persones amb cotxet de bebès  i  cadires de rodes hagin d’anar pel mig de la calçada).
  3. L’entrada des de Prat de la Riba cap al Carrer Aneto és molt poc adequada per fer-ho amb seguretat. Les ambulàncies tenen molts problemes per entrar i no en parlem si ho haguessin de fer els bombers
  4. Posar pilones a la cantonada de l’avda.Morera amb Pere III per què no aparquin els cotxes a dalt de la vorera.
  5. El prohibit aparcar del carrer Pere III (en el tram de Prat de la Riba cap a Avda.Morera) s’hauria de revisar.Potser no cal la prohibició total, es podria fer un tram.
  6. S’hauria de dignificar el “túnel” que ens comunica amb el centre de Badalona. És un pas molt poc adequat : vorera molt estreta (almenys posar una tanca de seguretat) , fosc, molt lúgubre ,el mur blau està molt malmès, les parets de dalt…i potser afegir un banc i una paperera  en l’espai d’arbustos.
  7. Bus  :La B3 els caps de setmana cada mitja hora és massa la freqüència d’espera. Manca bancs en les parades de l’av.Morera . Manca un bus que comuniqui els barris de Pomar, Morera, Bufalà i Montigalà per la part de dalt.
  8. Col·locar un mòdul per aparcar les bicis i patinets en l’entrada del darrera del Salvador Espriu
 5. En relació a la neteja
  1. Hi ha zones que faltarien contenidors o que passessin més sovint a retirar les escombraries, per la quantitat de gent que hi viu .Exemple : Avda.Morera (davant escola Arrels), Prat de la Riba amb Rubén Dario. Punts amb molta brutícia (deixalles mobles , passen al carrer uns quants dies (C/Montalegre amb Dipòsit) i Riera Canyadó amb Dipòsit.
  2. Cal anar controlant el solar que hi ha en l’Avda.Morera cantonada amb Avda.Roma perquè sovint hi ha presència de rates.
  3. En general, hi ha poques papereres.
  4. Neteja del carreró entre la petanca de dalt i la paret de la muntanyeta
 6. En relació a la seguretat vial
  1. C/Pirineus amb Reina Elisenda( lloc de pas de molts infants ), falta pas de peatons a les 4 cantonades i un “Badén” (pels qui venen del carrer Pirineus abans de la Cruïlla  amb Reina Elisenda i un altre “ Badén” pels qui venen per Reina Elisenda.
  2. La porta del darrera del Salvador Espriu (avda .Joan d’Àustria) caldria avisar ( pels qui baixen per la carretera de Can Ruti )amb una senyal més gran vertical i lluminosa que a prop hi ha una escola .Posar proteccions a la vorera que toca a la carretera .
  3. En el semàfor de Joan d’Âustria  amb l’Avda.Bac de Roda també hauria d’haver una senyal de precaució al girar ja que el semàfor pel  pas de peatons es veu poc i molts cotxes giren sense precaució.(és pas de molts infants
  4. A l’Avda.Bac de Roda ,direcció Pça Bac de Roda , a l’alçada de la Clarel hauria d’haver un “badén” per fer que s’anés frenant de cara al pas de zebra de la cantonada perquè les persones per poder mirar si ve un vehicle han de sortir bastant cap al mig de la calçada perquè no es veu bé pels cotxes aparcats. Aquest punt també és pas de molts infants.
 7. Que el turó de l’Enric es veu afectat per la possible edificació d’un tanatori. Que es declari zona verda per a la ciutat i així es pugui evitar la construcció de qualsevol equipament.