Dimenge 11 de desembre, Concert

Concert Coral de La Badalonense a la Parròquia Sta Clara a les 11:45 h.

Entrada lliure.  Comptem amb la vostra participació.

RESUM HISTÒRIC DE LA CORAL LA BADALONENSE

La societat Coral La Badalonense va començar a formar-se l’any 1852 quan es va donar a conèixer per tota la comarca com “Coro de Badalona”. És la coral més antiga de Catalunya i una de les més antigues de l’Estat Espanyol.

Entre 1891 i 1902 va fer concerts per diverses ciutats del territori espanyol, com Palma de Mallorca, Madrid, Sevilla, etc.

Al 1933, i amb motiu de la celebració de  les Noces de Platí, el President de la Generalitat Francesc Macià va descobrir la placa commemorativa de la Societat. A l’acte va participar una trentena de corals claverianes.

L’any 1971, la Coral que fins aleshores havia esta només d’homes, esdevé en coral mixta i el juliol de 1979 va ser nomenada per la Federació de Cors de Clavé per participar en el II Festival Internacional de Folklore de Loreto en representació d’Espanya i Catalunya.

El desembre de 2004, la Coral es desplaça fins Argentina per oferir diferents concerts als Casals catalans de Buenos Aires i La Plata.

En diverses ocasions ha estat convidada per la Federació de Cors de la Catalunya Nord per participar en concerts a les catedrals d’Elna i Perpinyà.

El 21 d’abril de 2010, amb motiu del 150è aniversari de la creació de la Societat, la Generalitat de Catalunya la va distingir amb la Creu de Sant Jordi.

El 29 d’agost de 2011 la Coral va participar a l’últim adéu a l’Expresident del Parlament de Catalunya, el Molt Honorable Sr. Heribert Barrera, cantant el Cant de la Senyera i Els Segadors.

PROGRAMA CONCERT DE NADAL. DIA 11 DE DESEMBRE DE 2011

1.- FUM FUM FUM, Tradicional catalana. E. Cervera.

2.- NADAL DINTRE DELS CORS, Melodia s. XV.

3.- L’ESTEL AL CEL.

4.- MASITHI.

5.- GOOD NEWS, Espiritual Negre.

7.- JOIA EN EL MÓN, Haëndel.

8.- FLAUTA MÀGICA, W.A. Mozart.

9.- EDELWEIS, Richard Rodgers.

10.- CAN’T HELP FALLING IN LOVE, G. Weiss, H. Peretti, L. Creatore.

11.- LA CONQUESTA DEL PARADÍS, Vangelis.

12.- MÉS LLUNY, Lluís Llach.

13.- MARIA BRUNA, Joan d’Escalada.

14.- LA DANÇA DE L’AMOR, J. Voltas Viñas.