Reclamem la remodelació del Parc Torrent de la Font i La Bòbila

Diumenge 10 d’abril, a partir de les 11 del matí i fins al migdia, es durà a terme un acte reivindicativa al Parc de Torrent de la Font.
Les entitats de Morera i Bufalà, que van unir-se fa uns mesos per reclamar la dignificació, condicionament i manteniment dels entorns de Torrent de la Font, La Bòbila i Serentill, seran a la zona organitzant tallers festius i lúdics per al veïnat dels barris. Hi haurà taller d’estels, creació de cartells, jornada fotogràfica, trobada d’skaters, passejada geològica i diferents exhibicions. En l’aspecte més reivindicatiu, es col·locaran pancartes i es farà un acte participatiu perquè el veïnat pugui decidir quin parc vol.
A més, en un text elaborat per l’AMPA de l’Institut Isaac Albéniz, es recolliran signatures per donar suport a aquest reclam. Us presentem el document íntegre del manifest i petició:

PETICIÓ DE LA REMODELACIÓ DEL PARC DEL TORRENT DE LA FONT I LA BÒBILA
(Ubicació: entre el lateral de l’autopista i el carrer Cerdanya)

El Parc del Torrent de la Font i La Bòbila és, des de fa molts anys, part del camí escolar que molts dels/les joves (més de 1500 alumnes) de diferents barris de la nostra ciutat han de recórrer fins arribar a un dels 3 instituts ubicats al barri de Morera. El nostre jovent es mereix poder accedir al centre educatiu que l’està preparant pel seu futur envoltat d’un ambient agradable i segur, que li faci possible trobar aquells estímuls que l’han de portar cap a la millora de la seva qualitat de vida.

També és utilitzat per un ampli número de veïns i veïnes dels barris propers com espai lúdic per passejar en família, portar el gos, gaudir en bicicleta…

Com espai públic, el seu deteriorament és força palès des de fa molts anys, sense que s’hagi produït una actuació decidida i contundent per part de l’Administració pública responsable –fet que s’evidencia amb els nombrosos escrits de denúncia de la seva situació d’abandonament que la Direcció de l’institut Albéniz i altres associacions porten fent des de l’any2003-.

Podem evidenciar un munt de mancances:

· Tant el paviment com l’enllumenat es troben en males condicions. El paviment no és llis i continu, es troba en mal estat degut a les pluges. Els accessos son irregulars i poc acollidors. L’enllumenat és mínim i insuficient per fer el camí amb tranquil·litat en hores de capvespre.

· Els accessos als instituts i escoles no estan adaptats per les persones amb mobilitat reduïda.

· El mobiliari urbà existent és escàs i presenta un estat de deteriorament considerable.

· En l’accés des de l’autopista, es pateix de les males olors que el Torrent evoca al finalitzar el seu canal en superfície.

· Hi ha brutícia acumulada de temps en tots els vorells del camí, vinguis del barri que vinguis.

· La vegetació silvestre de l’entorn sovint envaeix els camins per on circulen els alumnes.

· Els alumnes del voltant del carrer Alacant han de fer una volta per accedir als instituts per la impossibilitat de creuar l’actual canal del Torrent de la Font.

· Les instal·lacions pels gossos estan força deteriorades.

· Els jocs infantils no tenen un entorn adequat.

· El carril bici presenta un estat de deixadesa important, fins i tot és un perill pels usuaris.

Per tots aquests motius diferents entitats, veïns i veïnes del Districte 3 signem aquest document amb la finalitat de:

-Demanar que l’espai sigui adequat i millori l’accessibilitat, les condicions i la seguretat. Hem de dignificar el parc del Torrent i transformar-lo en un entorn engrescador i estimulant per a l’itinerari escolar, la realització d’activitats lúdiques, recreatives i esportives. El parc no pot ser una frontera entre Bufalà i Morera i, per tant, ha d’esdevenir un espai de trobada dels dos barris.

-El parc ha d’estar perfectament equipat i moblat amb jocs infantils, esportius, taules de pícnic, skate i altres.

També hem de disposar d’un espai on poder celebrar els esdeveniments públics multitudinaris dels barris de Morera i Bufalà.

-Proposar poder dissenyar i construir junts/es el Projecte que tingui com a finalitat l’objectiu de remodelació del parc del Torrent de la Font i la Bòbila, amb la participació activa dels diferents agents de la comunitat educativa (alumnes, Direccions centres educatius i AMPA), les AAVV de Morera i Bufalà i d’altres agents del teixit associatiu, així com la participació dels equips tècnics de les Administracions pertinents, creiem aconseguirem assolir amb èxit l’objectiu de remodelació del parc del Torrent de la Font i a la vegada donar resposta a unes reivindicacions ja històriques de tots els agents implicats.IMG-20160404-WA0000

[contact-form-7 id=”778″ title=”PER UN NOU TORRENT DE LA FONT-PARC SERENTILL”]